Home Kies verantwoorde vis

Kies voor verantwoorde vis!

Kies voor verantwoorde vis - Jan Linders

Vis is gezond. Maar hoe zorgen we ervoor dat er genoeg overblijft in onze zeeën en oceanen? Door er samen met onze leveranciers op te letten dat onze vis uit gezonde visbestanden of verantwoorde kweek komt. Zo gaan we samen overbevissing tegen.

Bewuste Visweek
In de Bewuste Visweek besteden we meer aandacht aan het kiezen voor verantwoorde vis. Verantwoorde vis draagt het MSC- of ASC-keurmerk. Maar wat houden deze keurmerken eigenlijk in?

MSC-keurmerk
Wanneer u vis met het MSC-keurmerk koopt, bent u ervan verzekerd dat u kiest voor verantwoorde vis. Het MSC-keurmerk staat namelijk op producten die afkomstig zijn van duurzame visvangst. Bij duurzame visserij wordt rekening gehouden met de zee en de natuur, er mag geen schade aan worden gebracht. Vis met het MSC-keurmerk is onder andere zalm en kabeljauw.

ASC-keumerk
Het ASC-keurmerk is vergelijkbaar met het MSC-keurmerk, alleen dan voor kweekvis. Vis met het ASC-keurmerk is gekweekt met het doel om de invloed van kweken te verlagen op de natuur en het milieu. Pangasius en tilapia vis dragen het ASC-keurmerk. 

Koken met verantwoorde vis: pangafilet
Pangafilets hebben een neutrale, zachte smaak en zijn graatloos. Pangafilet is afkomstig van de pangasius. Deze lekkere vis is in veel gerechten en met diverse kruiden te combineren.  

Vistortilla's uit de oven - Jan Linders
   
Krokante pangasius met Thaise groente - Jan Linders
   
Pangarolletjes met hete kerriesaus en rijst - Jan Linders