Home Visrecepten

Voordelig variëren met vis

Wist u dat omega-3 een gezond vetzuur is dat vooral in vette vis te vinden is? Het is zelfs noodzakelijk voor de hersenen en zenuwen. Daarnaast is het erg goed voor de huid, ogen én zorgt het ervoor dat hormonen in balans blijven. Genoeg redenen dus om regelmatig vis op tafel te zetten! Onderaan deze pagina vindt u de lekkerste visrecepten!

Kies voor verantwoorde vis bij Jan Linders
Wij kiezen voor vis die op een verantwoorde manier is gevangen. Door visproducten met een MSC of ASC keurmerk op te nemen in ons assortiment proberen we er samen met onze leveranciers voor te zorgen dat er genoeg vis overblijft in onze zeeën en oceanen. Daarnaast letten we ook op gezonde visbestanden en verantwoorde kweek, zo gaan we samen overbevissing tegen.

MSC-keurmerk
Bij duurzame visserij wordt rekening gehouden met de zee en de natuur, er mag geen schade aan worden gebracht. Wanneer u vis met het MSC-keurmerk koopt, bent u ervan verzekerd dat u kiest voor verantwoorde vis. Vis met het MSC-keurmerk is onder andere zalm en kabeljauw.

ASC-keumerk
Het ASC-keurmerk is vergelijkbaar met het MSC-keurmerk, alleen dan voor kweekvis. Vis met het ASC-keurmerk is gekweekt met het doel om de invloed van kweken te verlagen op de natuur en het milieu. Pangasius en tilapia vis dragen het ASC-keurmerk. 

Bijvangst
Wist u dat we bij Jan Linders tegenwoordig ook bijvangst in de schappen hebben liggen? Op de Noordzeebodem zwemt naast tong en schol nog veel meer, en dat wordt de bijvangst genoemd. Net zo gezond én zo makkelijk te bereiden als bijvoorbeeld zalm of kabeljauw. Varieer en vervang de vissoorten in de recepten op deze pagina ook eens voor een visje uit de bijvangst!

Visrecepten
Klik op de afbeeldingen om de heerlijke visrecepten te kunnen bekijken.