Ingrediënten
- 2 Vismarine gerookte makreelfilets
- 600 ml Melkan slagroom
- 3 eetlepels crème fraîche
- 10 gram zout en peper
- 6 blaadjes gelatine
- zeevruchtencocktail
- een plukje tuinkers
Materialen
|
Werkwijze
Gelatine blaadjes laten weken. Room en crème fraîche aan de kook brengen, zout, peper en makreelfilets toevoegen en meekoken. Geweekte gelatineblaadjes in het mengsel oplossen en in de keukenmachine alles tot een mooi glad geheel draaien. Vervolgens een bodempje in een cocktailglas schenken en koud wegzetten. Strooi voor het serveren wat viscocktail op de mousse en garneer af met een plukje tuinkers.
Wijntip Een fris-fruitige wijn zoals de Green Gruner Veltliner uit Oostenrijk past uitstekend bij visgerechten zoals deze met makreel.
Biertip Bij dit heerlijk feestmaal past ook de Duvel, een aangename dorstlesser met uitgesproken hopkarakter.
|