Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Gerookte makreelmousse in een cocktailglaasje

Gerookte makreelmousse in een cocktailglaasje

Ingrediënten
  • 2 Vismarine gerookte makreelfilets
  • 600 ml Melkan slagroom 
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 10 gram zout en peper
  • 6 blaadjes gelatine
  • zeevruchtencocktail
  • een plukje tuinkers
Materialen
  • keukenmachine

Werkwijze
Gelatine blaadjes laten weken. Room en crème fraîche aan de kook brengen, zout, peper en makreelfilets toevoegen en meekoken. Geweekte gelatineblaadjes in het mengsel oplossen en in de keukenmachine alles tot een mooi glad geheel draaien. Vervolgens een bodempje in een cocktailglas schenken en koud wegzetten. Strooi voor het serveren wat viscocktail op de mousse en garneer af met een plukje tuinkers.

Wijntip 
Een fris-fruitige wijn zoals de Green Gruner Veltliner uit Oostenrijk past uitstekend bij visgerechten zoals deze met makreel.

Biertip 
Bij dit heerlijk feestmaal past ook de Duvel, een aangename dorstlesser met uitgesproken hopkarakter.

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

119
Melkan

Slagroom 35% vet

250 mililiter
089
Melkan

Crème fraîche 30%

125 gram
174
Jan Linders

Zeevruchtencocktail

100 gram
ca. 347
Vismarine

Gerookte makreelfilet

250 gram