Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Gerookte makreelspread op een bedje van gemengde sla

Gerookte makreelspread op een bedje van gemengde sla

Ingrediënten
  • 2 Vismarine gerookte makreelfilets
  • 1 appel
  • 2 sjalotjes
  • 20 gram bieslook
  • 1 augurk
  • ½ komkommer
  • 10 kappertjes
  • 250 ml mayonaise 
  • crema di balsamico
  • pijnboompitjes
  • 1 krop Salatrio
Materialen
  • steekring

Werkwijze
Snijd alle ingrediënten in stukjes en vermeng met mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Was de sla en droog hem in de sla centrifuge. Schenk over de salade naar smaak een beetje crema di balsamico. Grill de pijnboompitjes kort in een droge pan en strooi deze over de salade. Maak een bedje van de sla en serveer de makreelspread als een taartje hierop met behulp van een ring. Of presenteer het om en om met laagjes frisse sla in een mooi glas.

Serveertip
Naast op een bedje van gemengde sla, is de gerookte makreelspread ook lekker op een snee Korengoud bio volkorenbrood. 

Wijntip 
Een fris-fruitige wijn zoals de Green Gruner Veltliner uit Oostenrijk past uitstekend bij visgerechten zoals deze met makreel.

Biertip 
Bij dit heerlijk feestmaal past ook goed een Duvel, een aangename dorstlesser met uitgesproken hopkarakter.


Belangrijkste boodschappen voor dit recept

189
Perfekt

Augurken zoetzuur

1550 gram
092
Perfekt

Mayonaise

350 mililiter
410
Bertolli

Crema di balsamico

250 gram
ca. 347
Vismarine

Gerookte makreelfilet

250 gram
119
Perfekt

Kappertjes

100 gram