Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Gefrituurde makreel in een krokant jasje met kerrie-gembermayonaise

Gefrituurde makreel in een krokant jasje met kerrie gembermayonaise

Ingrediënten
  • 2 Vismarine gerookte makreelfilets 
  • 150 gram bloem
  • 3 stuks eiwit
  • 200 gram Saitaku panko breadcrumbs (Japans broodkruim)
  • kerriepoeder
  • arachideolie
  • een scheutje gembersiroop
  • enkele lepels mayonaise
Materialen
  • keukenpapier 

Werkwijze
Makreelfilets in mooie stukjes snijden of plukken. Stukjes bestrooien met zout en peper naar smaak. Achtereenvolgens door de bloem, het eiwit en het Japanse broodkruim (panko) halen. À la minute frituren in arachideolie en op keukenpapier uit laten lekken. Bestrooien met een vleugje kerriepoeder (gebruik hiervoor een klein zeefje).

Meng de mayonaise naar smaak met kerriepoeder en een scheutje gembersiroop. Serveer de gembermayonaise bij de gebakken makreel.

Wijntip 
Een fris-fruitige wijn zoals de Green Gruner Veltliner uit Oostenrijk past uitstekend bij visgerechten zoals deze met makreel.

Biertip 
Bij dit heerlijk feestmaal past ook goed een Duvel; een aangename dorstlesser met uitgesproken hopkarakter.

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

092
Perfekt

Mayonaise

350 mililiter
229
Verstegen

Kerrie

40 gram
205
Royal Mail

Australische gembersiroop

250 mililiter
ca. 347
Vismarine

Gerookte makreelfilet

250 gram
256
Perfekt

Arachideolie

1000 mililiter
275
Saitaku

Panko breadcrumbs

150 gram