Home Gefrituurde makreel in een krokant jasje met kerrie-gembermayonaise

Gefrituurde makreel in een krokant jasje met kerrie gembermayonaise

Ingrediënten
  • 2 Vismarine gerookte makreelfilets 
  • 150 gram bloem
  • 3 stuks eiwit
  • 200 gram Saitaku panko breadcrumbs (Japans broodkruim)
  • kerriepoeder
  • arachideolie
  • een scheutje gembersiroop
  • enkele lepels mayonaise
Materialen
  • keukenpapier 

Werkwijze
Makreelfilets in mooie stukjes snijden of plukken. Stukjes bestrooien met zout en peper naar smaak. Achtereenvolgens door de bloem, het eiwit en het Japanse broodkruim (panko) halen. À la minute frituren in arachideolie en op keukenpapier uit laten lekken. Bestrooien met een vleugje kerriepoeder (gebruik hiervoor een klein zeefje).

Meng de mayonaise naar smaak met kerriepoeder en een scheutje gembersiroop. Serveer de gembermayonaise bij de gebakken makreel.

Wijntip 
Een fris-fruitige wijn zoals de Green Gruner Veltliner uit Oostenrijk past uitstekend bij visgerechten zoals deze met makreel.

Biertip 
Bij dit heerlijk feestmaal past ook goed een Duvel; een aangename dorstlesser met uitgesproken hopkarakter.

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

092
Perfekt

Mayonaise

350 mililiter
229
Verstegen

Strooier Kerrie

40 gram
199
Royal Mail

Australische gembersiroop

250 mililiter
ca. 347
Vismarine

Gerookte makreelfilet

250 gram
256
Perfekt

Arachideolie

1000 mililiter
295
Saitaku

Panko breadcrumbs

150 gram