Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

139

Witlof verpakt

Met zorg en aandacht geteeld door o.a. onze teler Smets uit het Limburgse Koningslust. 

139
Prijs per kilo 2,78
Inhoud 500 gram
Land van herkomst Nederland

Combineert goed met

Jan Linders
Katenspek
219
Perfekt
Mix voor kaassaus
069
0
Krieltjes
079

Productinformatie

Witlof uit het Limburgse Koningslust
Wim Smets is witlofteler in hart en nieren en teelt al 20 jaar lang samen met zijn familie de lekkerste witlof. Wij waarderen deze relatie zeer, omdat we vinden dat verse groente van dichtbij gewoon lekkerder en verser is. 

"Deze veelzijdige groente is weliswaar licht bitter, maar ook heel fris van smaak. Wist u trouwens dat witlof in het donker geteeld wordt?" 

Witlof: lekker en gezond
Witlof is een voedzame groente die heel wat verschillende vitaminen bevat. Het is caloriearm en heeft een gunstig effect op de bloeddruk. Witlof kan rauw worden gegeten door het bijvoorbeeld te mengen in de salade. Of maak er een ovenschotel, stamppot, taart of soep van. 

Rauw is witlof bitterder van smaak dan wanneer hij gestoofd of gebakken is. Dan wordt de bittere smaak namelijk verdrongen door een zoetere smaak. 

Witlof bewaren en bereiden
Bewaar witlof in de koelkast, bij voorkeur in een plastic of papieren zak met gaatjes. Dan houdt u hem een week goed. Verwijder voor bereiden de buitenste blaadjes en snijd het onderkantje eraf. Was ook even goed voor gebruik.

Recepten met witlof
Met witlof kunt u veel recepten maken: salades, soep, of wat traditioneler, uit de oven met kaas en ham. Zo is er een gerecht voor iedereen! Kijk voor meer recepten in onze receptenzoeker.

Gewokte witlof met sesamkip - Jan LindersMaaltijdsalade van witlof en gegrilde lente-ui - Jan LindersWitlofsoep met blauwe kaas - Jan LindersLand van oorsprong

Nederland


Disclaimer
De ingrediënten en allergenen die Jan Linders hier toont is de informatie die de fabrikant beschikbaar heeft gesteld.Jan Linders doet haar uiterste best om deze informatie correct bij de betreffende producten te vermelden. We kunnen echter niet garanderen dat de informatie altijd op de juiste wijze wordt getoond. Leest u daarom voor consumptie altijd de verpakking.De informatie die op de verpakking staat is altijd leidend. Indien er geen productinformatie wordt getoond, heeft Jan Linders deze niet van de fabrikant ontvangen.