Home Witlof

Wtilof: Het hele jaar door uit eigen streek

Bij Jan Linders halen we zoveel mogelijk uit eigen streek. Bereid of verbouwd door lokale telers, boeren en leveranciers met oog en passie voor hun product en omgeving. Deze lokale leveranciers kennen we door en door en zorgen voor de beste kwaliteit producten.

Een van deze producten is onze witlof. Onder andere teler Stemkens teelt in het Limburgse Kessel-Eik het hele jaar door de lekkerste witlof voor jouw Jan Linders. Lekker vertrouwd uit eigen streek dus!

Oorsprong en smaak

Witlof kent zijn oorsprong in België en wordt daarom ook wel Brussels lof genoemd. Inmiddels eten we gemiddeld wel 3,2 kg witlof per jaar per persoon. 

Rauw heeft witlof een licht bittere, frisse smaak. Het is daardoor een ideaal ingrediënt in een zomerse salade. Als je geen liefhebber bent van bitter, dan kun je de witlof het best stoven of bakken. De bittere smaakt wordt dan verdrongen door een zoetere smaak.

Tip: Bewaar je witlof in de koelkast. Hierdoor blijft deze tot wel een week houdbaar! Verwijder ook voor bereiden de buitenste blaadjes en was de witlof goed.

Variëren met witlof

Er zijn tal van manieren om witlof te eten: rauw in een salade, gebakken, gegratineerd met ham en zelfs als soep. Variatie is zeker mogelijk dus. We hebben alvast enkele lekkere recepten voor je geselecteerd.

Pikante witlofsalade met gegrilde ananas

Pikante witlofsalade met gegrilde ananas

Wtilofschotel met rauwe ham en nagelkaas

Wtilofschotel met rauwe ham en nagelkaas

Bij jouw Jan Linders

398

Witlof los

1 kilogram