Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Pasen 2018 - Witlofsoep

Witlof: vers van het land, zo in de soep

witlofsoep

Ingrediënten

 

  • 4 stronken witlof
  • 100 gram spekreepjes 
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 liter groentebouillon (vers of van tablet)
  • 4 sneetjes Korengoud brood 
  • 2 tomaten, in plakjes 
  • 4 eetlepels geraspte streekkaas (basilicum/knoflook)
  • 100 ml slagroom 
  • 2 lente-uitjes, in ringen 
  • peper en zout

Brunch- of voorgerecht voor 4 personen - bereidingstijd: 30 minuten

Zo maak je het:

Halveer de witlof en verwijder de kern. Snijd de witlof in reepjes. Houd 4 eetlepels gesneden witlof achter, bij voorkeur het lichtgroene gedeelte van de witlof.

Bak de spekreepjes in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe het bakvet in een kookpan en verwarm dit. Bak hierin de ui en de witlof 10 minuten al omscheppend op een matige warmtebron.

Schenk de bouillon erbij en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.

Beleg in de tussentijd de sneetjes brood met de plakjes tomaat en bestrooi ze met de kaas. Zet ze onder een hete grill tot de kaas is gesmolten en snijd ze diagonaal door.

Pureer de soep en de slagroom en breng het geheel op smaak met peper en zout. Schep de spekjes erdoor en verdeel de soep over de borden of kommen.

Bestrooi de soep met wat gesneden witlof en lente-ui en leg twee halve sneetjes brood erbij.

Witlof uit eigen streek, nu in de aanbieding!