Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Pasen 2018 - Gerookte zalmzijde

Gerookte zalmzijde met spinaziesalade en gepocheerd ei

zalmzijde

Ingrediënten:

  • 500 gram gerookte zalmzijde
  • 450 gram verse gewassen spinazie
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt

Voor de dressing:

  • 1 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels fijngesneden verse dille
  • peper en zout

Brunch- of voorgerecht voor 4 persoon - bereidingstijd: 30 minuten.

Zo maak je het:

Verwijder de echt harde steeltjes van de spinazie en verdeel de rest over vier borden. Doe hetzelfde met de zalm, ui en kappertjes.

Het pocheren van een ei kan op de traditionele manier in een pan met nét kokend water. Maar er is makkelijkere manier. Neem een klein kopje en leg hier een stuk huishoudfolie in. Breek een ei erboven, bestrooi dit met peper en zout en draai de huishoudfolie dicht als een knapzak. Maak er een stevige knoop in, zodat er geen water in kan komen. Maak op deze manier ook de andere 3 eieren klaar. Breng een pan met water aan de kook en leg de eieren erin. Houd het water tot net aan de kook en kook de eieren 3 minuten voor een zacht ei en 5 minuten voor een wat harder ei. Neem de eieren in de huishoudfolie er met een schuimspaan uit en laat ze even kort schrikken in koud water. Knip de bovenkant van het plastic en leg het ei vanuit de huishoudfolie op de spinazie.

Boen de citroen goed schoon. Snijd 4 partjes van de citroen en leg deze op de borden. Pers de rest uit en rasp de schil. Klop een dressing van citroensap, citroenrasp, olijfolie, mosterd, dille, peper en zout en besprenkel deze over de salade. Je kunt hier eventueel geroosterd karakterbrood bij geven.

  

Luxe zalmzijde, nu extra voordelig!